Akupunktio

... Oppi terveyden ylläpitämisestä, sairauksien syistä, ehkäisemisestä ja hoidoista....

Akupunktiota PKLn mukaan...

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen teoreettinen perusta Huangdi Neijing Suwen Lingshu eli Keltaisen keisarin lääketieteen oppikirja on koottu jo ennen ajanlaskumme alkua. Perinteistä Kiinalaista Lääketiedettä on harjoitettu kutakuinkin nykyisessä muodossaan ehkä n. 2500 vuotta. Se opettaa ymmärrykseen Qi:n, elämänenergian, ilmenemismuodoista ja kiertokulusta luonnossa sekä kehossa. Kiinalainen lääketiede tarkastelee asioita eri teorioiden kautta, joita on mm. meridiaaniteoria, Yiniin ja Yangin teoria, Zang-Fu teoria ja Viiden elementin teoria. Viiden elementin järjestelmällä kuvataan kehon toimintaa ja sen suhdetta ympäröivään maailmaan ja sen ilmiöihin. "Kaikki vaikuttaa kaikkeen".

Energeettisen käsityksen fysiologisena perustana kehossa on meridiaani-järjestelmä. Meridiaanit ovat Qin virtauksia ja ne ovat kaikki yhteydessä toisiinsa. Niiden koko, funktio ja virtauksen syvyys kehossa vaihtelevat. Ne ovat myös yhteydessä suuriin sisäelimiin, aistielimiin ja muihin kudoksiin. Akupunktiopisteet ovat kohtia, joihin Qi kerääntyy. Jokaisella pisteellä on tarkka sijainti ja tietyt toiminnot. Pisteiden stimuloinnilla voidaan vaikuttaa kehon ja Qin häiriötiloihin tasapainottavasti ja auttaa kehoa itse parantamaan itseään.

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitomuotoihin kuuluu akupunktion lisäksi, ravinto, yrtit, moksa, akuvasara, kuppaus ja quasha.

Klikkaamalla linkkia, pääset Suomen Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen Yhdistyksen sivuille.


HINNASTO:

Hoitoja teen tällä hetkellä pääsääntöisesti vain koirille.
Jos koira reagoi neuloihin liian voimakkaasti, hoidan
akupisteet silloin laserilla.
Ensimmäinen aika kestää n. 75-90min. riippuen koiran
käsiteltävyydestä sekä hoitoon tulon syystä.

Akupunktiohoito - 50€
3 x sarjahoito - 135€
5 x sarjahoito - 230€

hinnat sisältävät alv.24%


Tee varausOsta kausikortti