Tiina Oinonen
Hoopers Kouluttaja / VEPE- kouluttaja

Olen Oinosen Tiina.
Pitkänlinjan koiraharrastaja Uudeltamaalta.
Koiraharrastamisen olen aloittanut aikanani Rottweilerin kanssa PK-haussa ja vesipelastuksessa, mutta nyt omaksi rodukseni on vakiintunut Beauceron. Tällä hetkellä kotonani asustaa 2 Beussi-tyttöä. Vanhemman kanssa harrastan tällä hetkellä pääsääntöisesti Rally-Tokoa ja vesipelastusta. Nuoremman kanssa pääpaino on paimennuksessa, mutta treenailee myös vesipelastusta.
Kummankin kanssa hooppaillaan ja tehdään peltojälkeä / hajutyöskentelyä.

Hoopersiin tutustuin noin vuosi sitten ja laji vei heti mukanaan. Molemmat koirani ovat tällä hetkellä suorittaneet useamman alkeis- ja jatkokurssin ja tällä saralla kouluttaudumme koko ajan lisää.

Keski-Euroopan lajisuuntauksessa koiraa ohjataan kauko-ohjauksella ja panostetaan suuresti ohjaamiseen suullisilla käskyillä, ohjaajan ollessa lähes paikallaan.
Ensivuonna 2023  suunnitelmissa on virallistaa laji myös Suomessa, jolloin mahdollistuu myös kilpailuiden järjestäminen.
Itse kilpailuhenkisenä ja tavoitteellisena ohjaajana aion suunnata ajatukset kohti kisakenttiä tässä lajissa.

Myös paimennuksessa koiraa ohjataan käsimerkeillä sekä suullisilla käskyillä, sen työskennellessä kauempana, jopa useiden kymmenien metrien päässä. Hallintaa rakennetaan kantamaan myös korkeassa vireessä. Suuntien opettelu kuuluu yksiin paimennuksen perusasioihin ja tästä olenkin kokenut olevan hyötyä myös hoopersissa ja muissa harrastuslajeissamme.
Lajit eivät siis sulje toisiaan pois, vaan päinvastoin tukevat toisiaan.


Aloitan nyt syksyllä 2023 myös VEPEn allaskauden kurssien vetämisen DogHealin uimalassa, kun avovesien vepekauden tuomaroinnit on saatettu loppuun tältä vuodelta.


Treeneihin ovat tervetulleita kaikki koirakot, rotuun, ikään tai kokoon katsomatta.
Kaikki, jotka haluavat harrastaa tai joita kiinnostaa mukava tekeminen oman koiransa kanssa.

Olen valmistunut vesipelastuksen tuomariksi kesällä 2022
Olen saavuttanut koirillani paimennuksessa korkeimman luokan koulutustunnukset PAIM3.
Olen myös koetoimitsija lajeissa:
Paimennus
Rally-Toko
Vesipelastus