Katja Kontu
Kouluttaja, Hajutyöt, Pennut, Häiriöherkät

Hei!

Olen Katja Kontu,

Olen koulutukseltani agrologi (AMK), julkaisugraafikko ja kasvatustieteen yo.  Olen valmistunut mm. SmartDOG-lisenssitestaajaksi, hyppytekniikkakouluttajaksi ja nosework-kouluttajaksi, ja käynyt lukuisia koiriin liittyviä seminaareja ja koulutuksia niin Suomessa, ulkomailla kuin verkko-opintoinakin.

Olen opiskellut mm. käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen yliopistossa. Käyttäytymisanalyysi on tiede, joka tutkii käyttäytymistä ja sen muutosta – siis oppimista! Soveltavan käyttäytymisanalyysin (Applied behavior analysis) hyödyntäminen on kouluttamisen perusta, ja oppimisen mekanismeihin liittyvä tieto ja osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoani käytännössä. 
Koirat oppivat käyttäytymisensä seurauksista. Ympäristöllä – mm. olosuhteet, paikka, läsnäolijat, palkkiot, koiran oma olotila – ja erityisesti näiden ympäristötekijöiden muutoksilla on valtava vaikutus koirien motivaatioihin ja käyttäytymiseen joka hetki.

Omien koirieni kanssa olen harrastanut lähinnä PK-lajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Lajivalikoimassa painottuu tällä hetkellä IGP ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen.
Koulutukseni peruspalikat muodostuvat, ilosta, vuorovaikutuksesta ja palkitsemisesta, jossa sydän ja järki ovat mukana.

Koulutan Doghealin hallilla pentuja, hajutyöläisiä ja häiriöherkkiä ja toivotankin kaikki lämpimästi
tervetulleiksi alkaville kursseilleni!